ISHPINGO list (Ocotea quixos Folium) - doplněk stravy.
Ishpingo je stálezelený strom z čeledi Lauraceae, původem z Ekvádoru a Kolumbie. Je to jeden z jihoamerických stromů s vůní podobnou skořici a a používá se jako koření. Název pochízí z jižní kečuánštiny ( ispinku) a nebo jazyku kmene Kichwa (ishpinku). V ekvádorské, ale také kolumbijské kuchyni se toto koření běžně užívá, dle archeologických výzkumů již od preinkaických dob, jako ochucovadlo. V současné ekvádorské kuchyni má své nezastupitelné místp při běžném vaření a výrobě jídla jako je mazamorra morada (fialový pudink) a nápojů, jako je alkoholický nápoj alajua a nebo velmi populární nápoj La Colada Morada. Tento nápoj, který symbolizuje Den mrtvých v Ekvádoru, 2. listopadu každého roku, vyniká vyváženou kombinaci chutí , z nichž chuť a aroma ishpinga má svoji nezastupitelnou roli.
Šetrně sklizený, pečlivě ručně přebraný, sušený, řezaný list.
Garance vysoké kvality a správnosti botanického druhu.
Zpracováno v provozu s certifikovaným HACCP systémem.
Užití pro nálev:
5g byliny zalít 1 litrem horké vody (cca 80 - 90 °C) a nechat odstát přibližně 15 minut, poté scedit a popíjet 3x denně 3 dcl. Pro lepší chuť lze dosladit včelím medem. Také lze použít k dochucení nápojů či pokrmů dle vlastního uvážení.
Upozornění:
- není určeno pro děti do 3 let!
- není vhodné pro těhotné ženy
- nenahrazuje pestrou stravu.
- nepřekračujte doporučenou denní dávku.
- uchovávejte mimo dosah dětí.
Balení:
- Ishpingo 50 g
- Ishpingo 500 g
- Ishpingo 1000 g
Více informací o bylince:
Podrobné informace naleznete ve veřejně přístupných zdrojích na internetu nebo v Oro Verde HERBÁŘI ROSTLIN na www.oroverde.biz
Poznámka:
Notifikováno Min. Zemědělství ČR
Na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 se nesmí u potravin (doplňků stravy) uvádět žádná výživové a zdravotní informace s vyjímkou Radou schválených tzv. zdravotních tvrzení. Rada zatím žádné zdravotní tvrzení k bylince a produktům z bylinky Ocotea quixos neschválila.
Dodavatel:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.